Dag 23 van 2019: ‘Over het genot van bier drinken met de mannen.’

Ik heb een aantal mannelijke vriendengroepen en dat is heerlijk. Ondanks dat ik vrouwen intelligent, mooi en interessant vind, komen ze nog steeds van Venus en ik van Mars.

Ik leef inmiddels 15 jaar vrij intensief samen met een geweldig exemplaar en sinds een jaar of tien is daar een mini-versie aan toegevoegd, maar toch… Ik blijf die jongen die opgroeide met een vader, twee broers en een moeder die dus fors in de minderheid was. Het was een feest van mannelijkheid bij ons thuis. Herkenbaar vooral. 

Ik lach te hard om harde grappen en ook dubbelzinnigheid kan ik waarderen. Mijn bier-inname is beroerd en ligt ver onder het gemiddelde, maar je hoort mij niet klagen over dat de bitterballen slecht zijn voor mijn vetpercentage. Ook ben ik geneigd mijn liefde af te meten aan hoe graag ik met iemand stoei en dol. Ik ben kortom een man die heeft moeten wennen aan samenleven met vrouwen. 

En ondanks dat ik niet meer terug wil naar een huis zonder getut heb ik soms van die gelukzalige momenten. In de kroeg met een clubje mannen. Slap ouwehoeren en het leven delen onder het genot van een biertje en een bitterbal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *