Dag 18 van 2019: ‘Ziek zijn. In gevecht tegen mijzelf’

Ik heb geen idee of andere mensen er ook last van hebben, maar niet lekker zijn, ziek worden is in mijn geval een gevecht tegen mijzelf. In veel gevallen, zo houd ik mijzelf voor, is het een kwestie van ‘mind over body’. Vaak klopt dat ook en kan ik mijzelf redelijk op de been houden door mijzelf voor te houden dat het ‘wel meevalt’.

In februari 2018 echter kwam ik erachter dat het niet altijd zo werkt. Na een week de griep besloot ik dat ik beter was. Mijn vrouw waarschuwde mij, maar ik was eigenwijs. De maandag en dinsdag kwam ik met hangen en wurgen door, maar op woensdag haakte ik (geestelijk) volledig af. In een overleg wist ik van voren niet meer dat ik van achteren leefde. Daarna heb ik mijn spullen gepakt en wilde de deur van het kantoor uitwandelen. Een collega vroeg wat ik ging doen. Ik ging naar de bus. ‘En waar is dat dan?’, vroeg ze. Ik had geen idee, maar ik moest naar huis. Uiteindelijk heeft ze toen iemand gewaarschuwd die mij naar huis heeft gebracht. De week erna gaf ik mij over aan mijn ziek zijn en bezwoer ik mijzelf dat dit mij niet nogmaals ging overkomen.

Vandaag was het weer zover. Ik had een vervelende nacht, maar besloot toch te gaan werken. De wereld vergaat immers als ik niet aanwezig ben :-). Uiteindelijk heb ik om een uurtje of 13.00 uur mijn bed opgezocht. Er is immers een grens aan ‘mind over body’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *