Dag 16 van 2019: ‘Steeds harder rennen om op je plaats te blijven’

Ik was uitgenodigd voor een inspiratie-sessie van verzekeraar ARAG. Ik weet niet eens meer wie, maar een van de sprekers zei: ‘We leven in een tijd waarin organisaties steeds harder moeten rennen om op hun plaats te blijven.’

Als iemand die in ieder geval zijn werkzame leven besteed aan nieuwe ontwikkelingen. Sleuren aan projecten die uiteindelijk een bijdragen aan een organisatie van de toekomst, ben ik het daarmee van harte eens. Techniek en de rol die het speelt in de organisatie en organisatieprocessen is daar vooral debet aan.

De snelheid waarmee techniek verandert is immens. Dat staat nooit op zichzelf. Techniek vormt verwachtingen van de consument. De interface van de tech-reuzen is de standaard, hetzelfde geldt voor hun manier van klachtafhandeling. Voldoe je niet aan de door deze bedrijven gezette standaard, dan voldoe je niet aan de verwachtingen van de klant.

Daarom bekruipt mij soms het gevoel dat wat vandaag nieuw is, morgen al weer achterhaald is. En dat mijn organisatie dus steeds harder moet rennen om minimaal relevant te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *