2018 was een geweldig jaar, maar… in 2019…

Ik heb een mooi en rijk leven. Lieve vrienden, familie en een leuke baan. En als één van de 5 procent rijkste mensen van de wereld, leef ik in ‘freaking’ Disneyland in vergelijking met de rest van de mensheid. Ik reisde me (ook in 2018 weer) suf. Maar heb ook de luxe me druk te maken over het klimaat. Ik at (ook in 2018 weer) teveel. Maar had tegelijkertijd ook de luxe mij druk te maken over honger in de wereld. Ik gebruikte (ook in 2018 weer) teveel plastic. Maar vond en vind het ook belangrijk om de plasticsoep in onze oceanen tegen te gaan.

2018 op deze manier samenvatten is misschien wat vreemd, maar neem van mij aan. Het was een bijzonder mooi jaar. Het enige wat er miste was de pen. 2017 was het jaar waarin ik elke dag een stukje schreef. Halverwege 2018 heb ik nog geprobeerd het tij te keren door nieuwe doelen te stellen. Daarin heb ik echter jammerlijk gefaald.

Zoals dat wel vaker gaat, biedt de datum van 1 januari weer een mooie kapstok. Nieuwe dromen en ambities voor 2019. Minder vlees, minder plastic, lekker doorgaan met bewegen, meer sporten. Minder wegen, meer schrijven. Ik ben erg benieuwd op welke manier ik straks terugkijk op het jaar van het Varken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *