365 dagen bloggen, dag 351: ‘Derksen vs Klaver’

In Nederland woont in ieder geval één holbewoner en hij heet Johan Derksen. Hij is de sidekick van Wilfred Genee en schuift elke aflevering aan bij het TV-programma Voetbal Inside. Nu is dat programma al zo vrouwonvriendelijk als de pest, maar door Derksen daalt het niveau regelmatig tot ongekende diepte. Ik ben een liefhebber van voetbal, maar ben afgehaakt omdat de teneur te zeikerig werd.

Als je in Google ‘Derksen vs’ intikt dan vind je een lijstje met alle mensen waar hij in de loop van de jaren een aanvaring mee heeft gehad. Aan dat lijstje is een nieuwe persoon toegevoegd, namelijk Jesse Klaver. De politicus van Groen Links heeft een papa- of zo je wilt zorgdag én volgens Derksen is dat niet mogelijk voor iemand in zijn positie. Derksen vertegenwoordigd met deze opvatting een van de (veelal) mannelijke, Nederlandse bevolking. Ik heb ze ook in mijn vriendenkring. Mannen die vinden dat elke vorm van zorgen een inbreuk is op de werkweek en daarmee niet wenselijk en zelfs belemmerend om echt te excelleren.

Een totaal achterhaalde gedachte natuurlijk. Als een loyale werknemer die voltijd werkt, maar ook papa met zorgdag kan ik niet anders dan zeggen dat die ene dag thuis met de kinderen mijn leven verrijkt. Ik heb vanaf het eerste moment dat mijn dochter en zoon werden geboren één dag gehad waarin ik de verantwoordelijkheid voor ze had. En daarmee heb ik ze bewust zien opgroeien. Hoe mooi is dat! Veel plezier met kijken van onderstaande filmpje, waarin Klaver, Derksen aanpakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *