365 dagen bloggen, dag 343: ‘Veel gelijk, maar zo anders’

Hoe twee kinderen die uit dezelfde ouders voortkomen zo anders kunnen zijn. Op een dag als vandaag verbaas ik mij er weer over.

Nederland is overvallen door sneeuw. We worden doodgegooid met termen als code rood en sneeuwalarm. De ene helft van de nieuwe generatie Achterbergh-junior is niet uit de sneeuw te slaan, terwijl de andere helft na 10 minuten bibberend bij de kachel zit. Allebei opgebouwd uit hetzelfde genetische materiaal, maar zo anders.

Mijn dochter was boos op mama want ze moest naar binnen. Met rode konen op haar wangen vertelde zij over alle avonturen die ze vandaag had meegemaakt. Van sneeuwballen gevechten tot het maken van sneeuwpoppen en sleetje rijden. De dag had nog veel langer mogen duren als het aan mijn dochter lag. Mijn zoon was er, na tien minuten al wel weer klaar mee. Sneeuw smelt en bij voorkeur in je schoen. Zo zijn vader en zoon het eens. Als dan ook je handen nog eens half bevriezen, dan is de open haard een beter alternatief. Met de warmte in je rug en je gezicht richting het raam is het ook genieten van de sneeuw, vinden wij.

Mama en dochter denken daar iets anders over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *