365 dagen bloggen, dag 332: ‘Over Mars’

Ooit begon het ontdekken van de ruimte met een legendarische speech van John F. Kennedy waarin hij aankondigde dat zijn regering er voor wilde zorgen dat er een man op de maan zou lopen. ‘Niet omdat het makkelijk is, maar juist omdat het moeilijk is.’

Op de momenten dat het moeilijk was, stonden er weer nieuwe mensen op. Zo werd op 28 januari 1986 de spaceshuttle Challenger gelanceerd. Na 73 seconden viel de shuttle uit elkaar. De zeven bemanningsleden overleefden de crash niet. Vlak na de crash kwam de toen President Reagan op nationale televisie om het land toe te spreken. Een belangrijke quote uit zijn toespraak was: ‘The future doesn’t belong to the faithharted it belongs to the brave’.

Inmiddels zijn er dromers en doeners opgestaan die ervoor willen zorgen dat de mens niet langer meer op één (de aarde) maar op meerdere planeten gaat leven. Ondernemer Elon Musk is met zijn Space X een van de aanjagers om op de planeet Mars een kolonie te starten. Nu voor veel mensen er geen God meer is, is het hoogste goed om als mens voort te bestaan. Met een steeds slechter wordend klimaat, maar ook de niet geringe kans op een meteorietinslag of vulkaanuitbarsting die in potentie miljoenen zo niet miljarden mensen kunnen doden is het verdelen van de kansen op zich geen gek idee (vind ik).

Sinds kort is op Netflix het docudrama Mars te zien. Feiten en fictie lopen door elkaar heen. Centraal staat het verhaal van een bemanning die in 2033 voor een missie naar Mars vertrekt. Hun opdracht is om een begin te maken met de kolonisatie van de planeet. Ondertussen gaan we als kijker ‘terug’ naar 2017 en worden mensen als Elon Musk geïnterviewd over hoe het ooit allemaal begon. Echt aan aanrader.

https://www.netflix-nederland.nl/aanbod-netflix-nederland/mars-2016/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *