365 dagen bloggen, dag 331: ’25 grappige en sexy vragen’

Ik weet niet eens meer wat de zoekopdracht was, iets in de trant van: vragen om aan je vrouw te stellen.’ Na tien jaar huwelijk is het toch leuk om af en toe wat inspiratie op te doen, dacht ik. Mijn vrouw is van het kletsen, maar om nu weer voor 1001-ste keer te vragen hoe haar week was, leek mij ook zo afgezaagd. De titel sprak mij aan: ’25 grappige en sexy vragen aan je partner’.

Al snel zag ik dat niet elke vraag in de lijst even geschikt was (blijkbaar ben ik niet zo sexy), maar die over welke hoofdrol ze wilde spelen in een serie/film vond ik wel leuk. Ze staat in de keuken een kopje thee in te schenken en ik stel de vraag: ‘Als je een hoofdrol mag spelen in een serie of film, welke zou dit dan zijn?’ Ze kijkt mij aan, begint licht te blozen en zegt: ‘dat meisje van ‘Dirty Dancing’ (Frances “Baby” Houseman). Natuurlijk! Denk ik bij mijzelf.

Ik kom uit een mannengezin dus veel verder dan ‘Baywatch’ en later ‘Band of Brothers’ kwam het bij ons thuis niet. Geen Madonna, Gloria Estefan, Sound of Music of Dirty Dancing. Dat gebrek in mijn opvoeding heb ik na de start van mijn relatie met mijn vrouw ruimschoots goedgemaakt. We hadden nog maar kort verkering toen ik voor de eerste keer kennismaakte met de filmklassieker ‘Dirty dancing’ uit 1987. Een film die mijn vrouw, elke keer als ze hem kijkt, weer verandert in een zwijmelende tiener.

De rest van het lijstje houd ik achter de hand. Je moet toch iets houden om over te praten, zo op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *