365 dagen bloggen, dag 330: ‘OMG Leonardo gaat dood’

In 1997 was de film Titanic een wereldwijde hit. Hij ging over een onzinkbaar schip die uiteindelijk toch ten onder ging. Gisteren werd hij Net5 weer eens uitgezonden en dus zat ik er samen met mijn vrouw klaar voor. Ik zelf kan de film niet kijken zonder een glimlach te onderdrukken.

Ik kan mij 1997 nog goed voor de geest halen. Er was sprake van een ware Titanic-mania. Het was de duurste film ooit gemaakt. Rond het uitkomen ervan verschenen allerlei documentaires op televisie en werden de meest gekke onderdelen opgedoken en geveild. De twee hoofdrolspelers: Leonardo di Caprio en Kate Winslet waren per direct wereldsterren.

In 1997 was ik 16. Net mijn brommer rijbewijs gehaald, scheurde (geen overdrijving, niemand durfde meer bij mij achterop) ik rond op mijn Tomos. Behalve dat was ik een liefhebber van de romantische film. Samen met twee vriendinnen besloten we naar Titanic te gaan. Wat ik mij van die avond nog goed herinner zijn twee dingen: de film duurde lang en ergens aan het einde hoorde ik naast mij de legendarische, gefluisterde woorden: ‘Oh mijn God, Leonardo gaat dood’.

Voor wie de film nog niet gezien heeft, sorry voor de spoiler :-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *