365 dagen bloggen, dag 327: ‘Dingen die ik niet aan kan zien’

In mijn hoofd bestaat een aparte categorie ‘dingen die ik niet aan kan zien’. Ik wist al dat daar dingen in stonden zoals: het televisieprogramma ‘Grenzeloos verliefd’. Ik bedoel je kunt toch verzinnen dat het allemaal niet meer zo romantisch is als je samen met je geliefde op de Afrikaanse savanne woont in een strooien hutje. Niet alleen maar samen met de rest van je schoonfamilie op dagen afstand van een douche en fatsoenlijke voorzieningen. Ondertussen vertrekt je man regelmatig een paar weken van huis. Tot mijn verbazing moet een deel van de deelnemers dit eerst zelf ervaren.

In diezelfde categorie valt ook ‘onhandige’ situaties (al dan niet op film). Mensen die elkaar onbedoeld op de mond zoenen, een slecht getimede of veel te harde lach. Ik doe erg mijn best om dit mijzelf niet te laten overkomen en zie ik het gebeuren dan weet ik even niet meer waar ik kijken moet. Joyce weet inmiddels dat als we film aan het kijken zijn ik op dat soort momenten ‘spontaan’ naar het toilet moet.

Vandaag ontdekte ik in deze categorie een nieuwe winnaar. Overigens is het ook aardig deze te onthouden voor de volgende keer als je een avond scrabbelt: onderwatergeboortefotografie. Ik wist al dat er mensen zijn die het een goed idee vinden om in bad te bevallen. Sommigen van hen besluiten dit moment vast te leggen. Het deel wat ik niet begrijp is dat je dit daarna op Facebook zet.

Wat ik beter begrijp is waarom Facebook besluit deze foto’s te weigeren. Al is het alleen maar om mensen zoals ik zelf te beschermen voor deze foto valt in de categorie ‘dingen die ik niet aan kan zien’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *