365 dagen bloggen, dag 322: ‘Tafelmanieren’

Mijn dochter is nogal beschermend ingesteld als het gaat om het eten op haar bord. Dat heeft vast iets te maken met mij. Toen ze vroeger kleiner was, kreeg ik regelmatig van mijn vrouw te horen dat ik er mee moest stoppen. Eten van het bord van mijn dochter afpakken als ze even niet keek.

Het vertrouwen dat als je even niet kijkt het eten nog steeds op je bord ligt, is mijn dochter door schade en schande kwijt geraakt en ik kan het haar niet kwalijk nemen. Bij ons thuis gold op het bord het recht van de sterkste én mijn dochter heeft zich hieraan aangepast.

We waren op bezoek geweest in Arnhem en nadat we een eindje hebben gewandeld is het tijd om in Oosterbeek een gezellig restaurantje te bezoeken. Vandaag staat chocolademelk met taart en slagroom op het menu. De kinderen delen samen een gebakje en dan gaat het dus fout. De happen volgen elkaar in razend tempo op. Ik betaal voor mijn weinig volwassen houding van vroeger een prijs. Namelijk mijn dochter leren over tafelmanieren waar ik mij zelf onvoldoende aan heb gehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *