365 dagen bloggen, dag 319: ‘Gel in de koelkast vs melk in je haar’

Met een verschrikte blik kijk ik op de klok boven de woonkamer. Het is inmiddels vijf voor acht en dat betekent dat we binnen een minuut of zeven in de auto richting school moeten zitten. Papa is geen ochtendmens en dat weten de kinderen ook. Gelukkig hebben ze een lieve mama wiens brein in de ochtend beter functioneert.

Helaas, ze heeft net een nieuwe baan en dus wil ze vandaag op tijd beginnen. Een minuut of 10 geleden gaf ze mij een kus met de mededeling dat alleen de schoenen, sokken en jas nog aan moeten. Normaal ben ik vrij vandaag, maar ik heb mij laten verleiden tot een werkafspraak. Na wat geklungel en gepeins ben ik in één klap weer bij de les en kijk op de klok.

Ik klap in mijn handen, deel order uit, maar geen van beiden nemen ze die erg serieus. Een minuut later liggen de sokken en schoenen op de grond in plaats van dat ze aan de voeten van mijn kinderen zitten. De volgende fase is dreigen: nu aankleden anders komen we echt te laat! Ik bedenk mij dat het fijn is als de tafel afgeruimd is als we vanmiddag thuiskomen. Ik begin de spullen van de tafel naar de keuken te brengen en ondertussen zijn ook de kinderen in beweging gekomen. Iedereen staat klaar om weg te gaan en ik zet het laatste item weg. Terwijl ik de koelkast dichtgooi zie ik vanuit mijn ooghoek dat er iets niet klopt.

De gel die op de keukentafel staat om het haar van mijzelf en mijn zoontje in model te brengen staat parmantig tussen de boter en de komkommer. Als ik het verhaal later deelt, reageert er iemand: ‘Liever gel in de koelkast als melk in je haar want dat gaat zo stinken.’

Daar kan ik dan weer niets tegenin brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *