365 dagen bloggen, dag 318: ‘Spiegeltje, spiegeltje’

Een paar jaar gelden ‘waarschuwde’ een collega mij. Het was tijd dat ik mijn profielfoto op een sociaal netwerk zou vervangen. De Jasper die haar aanstaarde op (volgens mij) Facebook was niet meer de Jasper die ze tegenkwam op kantoor. Ik was ouder, wijzer minder jongen en meer man, zei ze. Blijkbaar zijn de foto’s die je kiest vooral een afspiegeling van hoe je naar jezelf kijkt.

Van de week was er weer een grote software update beschikbaar voor onze IMac. Na installatie keek ik naar de foto van mij en mijn familie en was de man die mij serieus aanstaarde niet de jongen die ik mij diep van binnen voel.

In de cloud en op de computer gaat mijn series met foto’s terug tot begin 2004. Inmiddels dus al meer dan 13 jaar aan foto materiaal. Al snel had ik de foto gevonden waar ik naar zocht. Twee tieners kijken de lens in. De pukkels zijn net wel/niet opgedroogd. Zij was en is het mooiste meisje van de wereld met haar felblauwe ogen kijkt ze uitdagend de lens in. Ik was al even niet naar de kapper geweest, nog geen spoor van een bril en tien kilo lichter.

Terwijl ik de bureaublad achtergrond aanpas stel ik mijzelf gerust met de opmerking dat je er soms best voor mag kiezen geconfronteerd te worden met de meest comfortabele versie van jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *