365 dagen bloggen, dag 307: ‘Indoctrinatie’

Volgens mijn schoonzus is de muziek van Elly en Rikkert niet meer en niet minder als indoctrinatie. Van ‘Jezus is de goede herder’ tot aan ‘een parel in Gods hand’. Ik werd groot met de liedjes van deze christelijke singer-songwriters én hetzelfde geldt voor mijn kinderen. Ik zelf zie het probleem niet zo. Uiteindelijk delen we met onze kinderen waar we zelf vol van zijn.

Van muziek: Acda en de Munnik, jaren 90 gangsterrap of in het geval van mijn ouders Boudewijn de Groot tot de films waar we groot mee werden. In mijn geval ‘The lionking’ en in het geval van mijn vader ‘James Bond en ‘Lawrence of Arabia’ en de religie waar we ons mee verbonden voelen.

Net als ik zelf, gaat er ook voor mijn kinderen een tijd komen waarin ze zelf moeten beslissen wat ze geloven. Tot die tijd mag ik ze lastigvallen met mijn eigen voorkeuren en ja daar horen ook de liedjes van Elly en Rikkert en het op zondag naar de kerk gaan bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *