365 dagen bloggen, dag 305: ‘Privileges’

Ik ben een blanke man uit een middenklasse gezin, mijn ouders zijn nog steeds samen. Geen moment heb ik mij druk hoeven maken over of er ‘s avonds wel iets te eten zou zijn. Het enige wat ik wel zelf heb gedaan, namelijk het afronden van een studie, werd mogelijk gemaakt door geld en aanmoediging van mijn ouders,

Ik kwam toevallig langs onderstaande video. Het gaat over dat als het leven een race is, sommige mensen een voorsprong hebben richting een geslaagd leven. Met mijn achtergrond val ik in de categorie bevoorrechte mensen die een steuntje in de rug kregen. Niet omdat we er recht op hadden en hebben, maar door de situatie waarin we werdén geboren. Daar ben ik bovenal dankbaar voor!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Mooi!
    Ik volgde een keer colleges criminologie. De hoogleraar begon met te vragen of we dachten dat we het feit dat we daar in de collegezaal zaten, en niet op straat zwierven, aan onszelf te danken hadden. Zeker iets om bij stil te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *