365 dagen bloggen, dag 301: ‘Nooit heb ik niets met U’

Vanochtend vierden we in onze kerk een zogenoemde Taizé-dienst. Veel stilte en zingen, weinig overbodig gepraat. Tijdens de dienst werd ik geraakt door de zin: ‘Nooit heb ik niets met U.’

Een dubbele ontkenning en daarmee een bevestiging. Ik moest denken aan de gesprekken die ik de afgelopen maanden heb gevoerd over geloof of juist het gebrek eraan. Maar behalve al die rationele overdenkingen ook aan de momenten dat ik mij in de auto mee mee laat voeren met de muziek. Niet te verklaren emoties die mij overvallen als ik de muziek hoor van onder andere de Amerikaanse zanger Kirk Franklin.

Hoe ik mij ook verhoudt tot de U in de titel. Soms dichterbij en soms verder af, één ding verandert niet: ‘Nooit heb ik niets met U.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *