365 dagen bloggen, dag 292: ‘Mensen in hokjes’

Begin 2017 kwam de Deense televisiezender TV2 Danmark met een reclame met als titel: ‘All that we share’. De video schijnt in februari 2017 viraal te zijn gegaan, maar ik heb hem blijkbaar gemist.

In het filmpje worden mensen bij elkaar geplaatst die in eerste instantie niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Iedereen kent het principe wel dat je iemand op basis van een eerste indruk in een hokje plaatst. Met vragen als: ‘Wie was de clown van de klas?’, ‘Wie zijn stiefouders’, ‘Wie is er gepest?’, ‘Wie heeft er gepest?’ en ‘Wie is er verliefd?’ blijkt dat de diverse groep mensen veel meer gemeen heeft dan je in eerste instantie zou denken. Een beetje zoals in het Nederlandse televisieprogramma ‘Over de Streep’.

De conclusie van het filmpje is: ‘Misschien is er meer dat ons samenbrengt als dan we denken.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *