365 dagen bloggen, dag 290: ‘In Leusden staat een Struintuin’

In Leusden staat een struintuin. Tot vandaag had ik er nog niet eerder van gehoord, maar een struintuin is bedoeld om samen met de kids in rond te wandelen. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het afgelopen met de pret. Vandaag was de laatste dag om te genieten van al het mooie wat de natuur te bieden heeft, geholpen door afbakbrood, knakworsten en raketijsjes.

Voor de kinderen is de struintuin wat het park aan de andere kant van de weg was voor mij en mijn vriendjes. Een woestenij met een vrijwel oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden voor hutten bouwen, verstoppertje, vissen vangen en andere activiteiten die het zo geweldig maken om jong te zijn. De kinderen vermaakte zich uitstekend en voor papa en mama is er een bankje om vanaf een afstandje te genieten van het kroost. Zonnetje erbij en voor 50 cent een Raket, wat wil je nog meer in het leven.

Soms is de beste strategie om niemand te vertellen over een nieuwe ontdekking. Het beste voorbeeld is natuurlijk Giethoorn. Sinds een overijverige jongedame half China naar die plek heeft gelokt, heeft het Overijsselse dorp niet zozeer aan schoonheid als wel aan rust ingeboekt. Toch wil ik jullie de struintuin niet onthouden. Ze zijn inmiddels gesloten, maar volgend jaar weer kans op schone natuur, knakworsten, afbakbroodjes en een heerlijke raket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *