365 dagen bloggen, dag 248: ‘Bliksem Mc Queen en Batman’

Dochter ging vandaag op schoolreisje en daarom mocht mijn zoon verkleed naar school. Met alle Bat- en Superman, Pokemon en Cars kleren die meneer in de kast heeft liggen, heb ik normaal voelt een normale dag ook als een verkleedpartij, maar hij was vandaag extra enthousiast. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we hem ergens weg gestopt achterin de kast. Zijn bliksem Mc Queenpak inclusief bijpassende bandana.

In de loop van de jaren heb ik geleerd mijn plaatsvervangende schaamte te blokken. Hij is totaal misplaatst. Ik voel hem nog steeds opkomen, maar als ik in de ogen kijk van een dolgelukkige 5-jarige, dan besef ik mij dat we deze fase allemaal zijn doorgegaan. En gelijk heeft hij. Wie wil er niet stiekem een superheld zijn? Of het nu een auto is die harder rijdt dan goed voor hem is of een spinnenweb schietende superheld. Als je 5 (of 36 bent) is het allemaal even mooi.

Toen ik aan het einde van de dag thuis kwam, bleek er sprake van een kleine identiteitscrises. De kleren waren nog steeds van Cars, maar onder die bandana, zag ik een gezichtje met daarop de kleuren van Batman. Voor mijn zoon was het de normaalste zaak van de wereld. Als je vijf bent hoef je niet te kiezen en al helemaal niet tussen je favoriete superhelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *