365 dagen bloggen, dag 247: ‘Fijne dromen, geen nachtmerries’

Als je er vatbaar voor blijft, zijn het de kleine ritueeltjes, lieve woordjes en schattige versprekingen die het leven met kleine(re) kinderen (vaak) tot een feest maken. Er iets liefs en ontwapenends aan de manier waarop kinderen de wereld zien en dat delen met de mensen om hen heen.

Zo sluit mijn zoon sinds kort elke dag op dezelfde manier af. We lezen samen een verhaal (of ik verzin er een), ik vertel hem dat ik van hem houd en terwijl ik bijna kamer uit ben hoor ik sinds kort achter mij: ‘Fijne dromen papa en geen nachtmerries.’

Misschien is het meer nog dan een wens voor mij, het bezweren van zijn eigen onzekerheden en angsten, maar op een of andere manier heeft het ook voor mij iets geruststellends. Ook deze gaat weer op het lijstje voor de #praatjesmakers.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *