365 dagen bloggen, dag 243: ‘Op weg naar de herfst’

De eerste dag van een nieuwe maand is over het algemeen heerlijk. Een beetje zoals maandag, of de eerste dag nadat je salaris is gestort. Alle opties liggen nog open. Maar 1 september daar heb ik het nooit zo op.

Het betekent namelijk afscheid nemen van de zomer. Met de start van september beginnen de dagen hinderlijk kort(er) te worden én is ook het weer niet wat het is geweest. Vorig jaar was daarop een uitzondering maar over het algemeen begint in september de langzame aftakeling van een seizoen vol zonneschijn. Zo niet vandaag! Ik zit heerlijk met een boekje voor de tent!

Enige uitzondering op deze malaise is het werk.  Niet alleen is het weer mogelijk niet zwetend als een otter over de gang te gaan ook heeft september altijd iets hoopvols. De zomer zit erop en iedereen gaat weer vol enthousiasme van start. Nieuwe projecten krijgen vorm, want iedereen neemt iets van een goed voornemen mee de werkvloer op. Afspraken kunnen weer worden ingepland, zonder dat je rekening hoeft te houden met weken verlof.

Misschien moet ik mijn beeld over september toch eens bij gaan stellen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *