365 dagen bloggen, dag 242 ‘Over je ziet mij nooit meer terug’

De afgelopen weken ben ik een aantal keren teruggegaan naar de app van Storytel.nl om te checken of het luisterboek al beschikbaar was. Je kunt wel zeggen dat ik er naar uit keek om eindelijk van start te kunnen met het boek ’Je ziet mij nooit meer terug’ van Sonja Barend. Presentatrice en de Nederlandse koningin van de talkshow.

Vandaag ben ik begonnen te lezen en ik ben inmiddels over de helft. Wat een ontzettend mooi en ontroerend verhaal over een zoektocht naar haar vader. Tijdens de oorlog werd hij weggevoerd. Toen hij het huis uitliep zei hij tegen haar moeder: ‘Je ziet mij nooit meer terug’. Na 6 maanden in een gevangenis in Scheveningen, werd hij daarna afgevoerd naar Auschwitz waar hij een paar maanden later op 37-jarige leeftijd werd vergast. In het leven van Barend was haar vader altijd de man op de achtergrond waar niet over gesproken werd. En ook al stelde zij als presentatrice alle vragen aan beroemdheden én politici. Haar moeder aan de tand voelen over wat er precies met haar vader is gebeurd en welke rol haar moeder daarin heeft gespeeld bleek te pijnlijk.

‘Je ziet mij nooit meer terug’ is als een intiem gesprek wat ieder mens wel eens met zichzelf voert. Je bedenkt de vragen die je had willen stellen, bedenkt scenario’s in je hoofd over hoe het had kunnen en zelf wel had moeten lopen. Ook al weet je zelf dat de uitkomst er niet anders van wordt. Ik kan niet wachten om van start te gaan met het volgende deel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *