365 dagen bloggen, dag 232: ‘Afscheid’

Voor iemand die al meer dan 12,5 jaar bij dezelfde baas werkt, heb ik regelmatig afscheid genomen. Van werkplekken, functies en mensen. Inmiddels ben ik de laatste werkweek ingegaan op mijn oude functie. Best vreemd om de relaties die je in de loop van de tijd hebt opgebouwd met mensen vaarwel te zeggen.  Als je van functie veranderd, terwijl je binnen dezelfde (relatief kleine) organisatie blijft werken, dan brengt dat nog een extra dynamiek met zich mee.

In zijn gedicht Rondel de l’Adieu, schreef de Franse dichter Edmont Haraucourt (1857-1941) de legendarische zin: ‘partir c’est mourir un peu’. Wat zoiets betekent als ‘Weggaan dat is een beetje sterven.’ Nu is dat vrij vet aangezet, maar ik moet altijd wel een die zin denken als ik door fases van verandering heenga. Verandering vraagt om een moment van bezinning. Iets afsluiten of af laten sterven zo je wilt.

Vandaag stapte ik met hernieuwde energie het kantoor binnen. Er is niets beters dan vol energie aan de slag na een paar weken vakantie. Deze laatste week staat in het teken van op een goede manier afsluiten (af laten sterven 🙂 en alvast stiekem verder kijken naar alles wat er op mij afkomt in mijn nieuwe functie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *