365 dagen bloggen, dag 182: ‘Outside man’

De Engelse TV-maker Reggie Yates maakte de TV-docu serie ‘Outside man’ voor Netflix. Nu had ik tot vanavond nog nooit van de beste man gehoord, maar ik moet zeggen dat hij zijn vak verstaat. Op internet staat dat het totaal aantal afleveringen van deze eerste serie op zes uitkomt, inmiddels zijn er drie afleveringen beschikbaar.

Deze drie afleveringen laten verschillende aspecten zien van het leven in Zuid Afrika. Van arme Afrikaners die in kampen wonen en zichzelf zien als de generatie die moet boeten voor de zonden van hun voorouders. Via de moordzuchtige bendes die per avond tientallen mensen met machetes het ziekenhuis inslaan. Tot uiteindelijk de miljonairsdominee die volgens zijn volgelingen alle recht heeft op rijkdom, omdat dit ook op hen afstraalt. Elke aflevering is een persoonlijke zoektocht van Yates om te begrijpen wat mensen drijft. Hij is daarvoor bereid om een ander perspectief in te nemen en afstand te doen van zijn eigen ego en opvattingen. Daardoor slaagt hij erin een verbinding aan te gaan met de mensen die hij voor zich heeft.

Los van de gekte, gruwelijkheden en hopeloosheid die er in het programma voorbijkomen zijn het de verhalen van echte mensen die iets laten zien van hun leven die het programma dragen.

Ik kan niet wachten op o.a. Sint Petersburg en Furguson!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *