Tegenstelling

Het aantal CDA-leden neemt toe, maar daarnaast neemt binnen de partij ook het protest toe tegen een rechtse coalitie met Wilders. Het lijkt een tegenstelling, maar het is inherent aan het zijn van een brede volkspartij. Als links van het midden geaarde christen democraat ben ik niet erg gelukkig met een uitgesproken rechts kabinet. De belangrijkste reden is dat in een tijd van bezuinigingen een kabinet keuzes moet maken. Op zich niets mis mee, maar partijen die de woning- en hypotheekmarkt van tevoren al buiten schot plaatsen zijn wat mij betreft onverantwoord bezig. Het samenvoegen van departementen en ministeries en het terugdringen van het aantal ambtenaren, geen probleem, maar daarmee kom je er niet. Om uiteindelijk toch 18 miljard te bezuinigen wordt er straks keihard ingrepen in de solidariteit.

Ondertussen is Nederland angstvallig stil en hebben wij alleen discussies over het fascistische karakter van de PVV. Volgens een artikel in het NRC een strategie van het CDA en de VVD. Laat iedereen maar praten over Wilders, dan hoeven wij in ieder geval niet uit te leggen waarom wij keihard ingrijpen en de onderlinge solidariteit de nek omdraaien. Marktwerking als het ideaal en solidariteit alleen voor de aller-, aller-, allerarmsten.

Ik wacht rustig af, maar begin mij langzaam maar zeker zorgen te maken. Er zal toch niet een te grote tegenstelling ontstaan tussen mijn ideeën en overtuigingen en het regeringsakkoord waar mijn partij haar handtekening onder zet?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *