Wilders en de buurman

moslimaIk stond van de week met een buurman in de lift en ik vertelde hem dat de hond van mijn tante agressief wordt als je Turk of Marokkaan zegt. Uiteraard vond ik dat niet grappig, vertelde ik met een glimlach. Ik loog. Ik vond het wel grappig. Toch voelde er iets niet goed aan die opmerking en de afgelopen dagen werd mij duidelijk wat.

Op het moment dat ik mijn opmerking maakte voelde ik mij meteen schuldig. Ik hoopte dat mijn vriendelijke Marokaanse buurman deze opmerking niet had gehoord. Maar het besef dat ik fout zat kwam pas toen ik een aantal Wilders aanhangers hoorde praten over hun grote voorbeeld.´Hij zegt tenminste wat iedereen denkt, maar met zijn standpunt over de Islam ben ik het niet eens’. Leugen! Ik denk dat heel veel mensen het diep van binnen best met Geert Wilders eens zijn, maar net als ik er niet hardop voor durven uitkomen. Ze stemmen op Wilders (vertellen de grap) en schuiven het erop dat ze het met veel standpunten, maar niet het Islam-standpunt eens zijn (zeggen dat het niet grappig is). En zolang wij dit soort van verholen racisme, sorry anders kan ik het niet noemen, niet onder ogen zien, blijft er voedingsbodem voor iemand als Wilders.

Je hoeft alleen maar zijn uitspraken te bekijken om te zien welke kant Geert op wil met Nederland. Janmaat van de Centrum Democraten was in mijn jeugd een uitgekotste politicus. Hem heb ik echter nooit horen zeggen dat Mohammed een barbaar, een massamoordenaar en een pedofiel is. Los van de vraag of iets waar is, met zo’n uitspraak kwets je één miljoen Nederlanders. Ik wil op geen enkele manier bijdragen aan een verwilderd Nederland en houdt dus in het vervolg mijn grapjes voor mij. Voor anderen hoop ik dat zij beseffen dat een stem op Geert Wilders ook een stem is voor racisme, uitsluiting van bevolkingsgroepen en een partij die absoluut geen enkele visie heeft op de economische ontwikkeling van ons land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *