Mysterie opgelost

boldWaar komen de beelden op paaseiland vandaan? Hoe konden ze meer dan 4000 jaar geleden piramides bouwen waarbij de lange en korte kant op 0,08% na even lang zijn? Dat soort mysteries mogen van mij nog wel even blijven bestaan. Heerlijk om even over te filosoferen.

Vaak is het nadeel van een mysterie dat wordt opgelost, dat het antwoord tegenvalt. Maar soms, heel soms heb je geluk. Een goed voorbeeld is het typisch Nederlandse mysterie wat vandaag voor mij werd opgelost.

Moeders mooiste
Ik weet niet meer zeker waar ik het voor het eerst hoorde, maar ik schat zo op radio 1. Net als de rest van Nederland, schat ik zo in, vroeg ik mij af waarom iemand die toch al niet moeders mooiste is, zichzelf zo verminkt. Het antwoord op die vraag kwam van antropologe Lizzy van Leeuwen. Zij schreef in de Groene Amsterdammer dat PVV-leider Geert Wilders zijn haar blondeert om te verhullen dat hij eigenlijk van Indonesische afkomst is.

Mijn eerste gedachte was, waarom scheert hij zijn hoofd dan niet gewoon kaal?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *